Sun Yat-Sen kim?



Sun Yat-Sen, "Cumhuriyetin Babası" ve "Modern Çin'in Babası" olarak bilinen önemli bir Çin devrimci liderdir. Çin’de devrim yapmaya çalışırken yirmi yılını harcadı. 1912'de Sun, Çin Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı Ne Zaman Emekli Olurumoldu, ama onun hükümdarı, YuanShih-Kai tarafından agresif bir şekilde çalındığı için kısaydı.

Sun Yat-Sen'in politik felsefesinin arkasındaki üç ilke , demokrasi, eşitlik ve milliyetçiliktir. Bunlar Üç Halkın İlkeleri olarak biliniyordu. Güneş, Çin hükümetini kontrol etmek için yabancı emperyal gücü istemiyordu, fakat hükümetin demokratik olarak seçilmesi için. Sun ayrıca, hükümetin dağıtımına katılımı ile daha eşit bir servet dağılımına inanıyordu.

Sun Yat-Sen'e göre ideal demokratik sistem, kamu hizmetini, yasayı, hükümeti, yargıyı ve hükümetin yürütme organlarını içerir. Sun'ın teorisi, insanların dört yetkiye sahip olmaları gerektiğini savunuyor: oy hakkı, hatırlama gücü, eski yasaları değiştirme gücü ve yeni yasalar yaratma gücü.

Sun Yat-Sen, Cuiheng, Guaugdong, Çin'de 12 Kasım 1866'da doğdu. Babası Sun Dacheng ve annesi Madam Yang. Güneşin üç kız kardeşi ve iki erkek kardeşi vardı. 1892-1894 yılları arasında bir tıbbi uygulama yürüttü, Ne Zaman Emekli Olurumhayatının çok geleneksel olduğunu hissettiği için siyasete olan ilgisini sürdürdü.

ilan
Sun'ın kardeşi Mei, Hawaii'de bir işçiydi ve bir İngiliz misyoner okuluna katılmak için ona katılmak üzere Güneş'i gönderdi. Sun Yat-Sen'in Hristiyanlık'a dönüştüğü ve vaftiz olduğu oradaydı. Erkek kardeşi Sun'ın dini dönüşümünü beklemiyordu. Sun ayrıca, DioceseanBoysSchool'a ve daha sonra Hong Kong'daki Queen'sCollege'a tıp fakültesine gitmeden önce katıldı.

Sun Yat-Sen iki kez evlendi ve bir metresi vardı. İkinci evliliği, o zaman hala ilk karısıyla evli olduğu için büyük ünlüydü. İki kızı ve bir oğlu vardı. Güneş 1925. Sun Yat-Sen siyasi idealleri ve fikirleri Çan Kay-Shek'in 1928 milliyetçi hükümet yaşamış, 12 Mart'ta Pekin'de karaciğerNe Zaman Emekli Olurum kanserinden öldü.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Auto Industry ETF' nedir