Auto Industry ETF' nedir



Otomotiv endüstrisi ETF, öncelikle otomotiv ürünleriNe Zaman Emekli Olurumüreticilerine ve tedarikçilerine yatırım yapan borsada işlem gören bir fondur .

Sıradaki
IPO ETF
Borsa Yatırım Fonu (ETF)
ETF'ninETF'si
Kağıt Endüstrisi ETF
'Auto Industry ETF' AŞAĞI AŞAĞI
Otomotiv endüstrisi ETF, parça ve işçilik dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere tüm otomobille ilgili ürünlerin üreticilerini içeren bir gruptan oluşmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ve dünya genelindeki otomotiv şirketlerinin sayısı nedeniyle, borsada işlem gören fonların birçoğu da küresel bir erişime sahip olabilir. Asya ve Avrupa'nın her ikisi de sektörde güçlü bir pazar varlığına sahiptir.

Bu fonlarda tutulan ürünlerin bir kısmı araştırma ve geliştirme, malzemelerin dağıtımı ve otomobillerin satışıdır.

Bir boğa piyasasında , otomotiv stokları, artan tüketici harcamaları göstererek, ekonomideki gelişim ve üretime bağlı oldukları için daha yüksek seviyelerdedir. Yeni otomobiller, birçok insanın mali açıdan istikrarlı olana kadar ertelediği önemli bir satın almadır, bu nedenle diğer seçeneklerin artan kullanılabilirliği sayesinde. Çoğu kentsel alan geniş toplu taşıma sistemlerine sahiptir. Kırsal bölgeler bile artık yolculuk paylaşımı gibi yeni ulaşım girişimlerinde artış ve Uber ve Lyft gibi daha önceden var olmadıkları yerlerde taksi hizmeti veren ya da daha fazla talep bulunan şirketler.

2017'nin En İyi Otomotiv Endüstrisi ETF
2017 yılında, First TrustNasdaq Küresel Ne Zaman Emekli OlurumOtomobil Endeksi Fonu ETF (CARZ), otomobil endüstrisi sektöründeki en iyi performans gösteren döviz ticareti fonu olarak sıralandı . Diğer bazı ETF'lerin aksine, CARZ sadece otomobil üreticileri olarak sınıflandırılan şirketlere yatırım yapmaktadır. Bu, fonun neden bu kadar başarılı olduğu konusunda katkıda bulunan bir faktör olabilir. CARZ sadece 500 milyon dolarlık piyasa değerine sahip şirketleri kapsamaktadır. Ayrıca, menkul kıymetlerin en az üç aylık günlük ortalama 1 milyon dolarlık işlem ortalamasını karşılamasını ve bu menkul kıymetlerin bir endekse uygun menkul kıymet borsalarında listelenmesini gerektirmektedir. CARZ şu anda kendi grubunda bu standarda uygun 34 hisse senedi var.

2017 yılında CARZ, beş yıl içinde yüzde 67.37'lik bir getiri bildirdi. Bu, bir sonraki en yüksek oranlı ETF, BLDRS Asya 50 ADR Endeksi Fonu ETF'den (ADRA) yüzde 22.62 daha yüksektir. Bu fon üzerindeki getiriler önemli görünmektedir, ancak bununla ilişkili maliyetler de vardır, bu da bazı yatırımcıları piyasadan fiyatlandırabilir.

CARZ, First TrustPortfolios LP tarafından Ne Zaman Emekli Olurumyönetilmektedir. First Trust, ABD merkezli bir şirket olmakla birlikte, fon globaldir ve ABD'de yerleşik menkul kıymetlere yatırım yapmakla sınırlı değildir. Fon ilk kez 2011 yılında oluşturuldu.


Yorumlar