'SEC Form 8-K15D5' nedir?



SEC Form 8-K15D5, Bölüm 15 (d) 'de yer alan halef tarafından bildirilecek görev varsayımının bildirilmesi için bir başlangıç ​​başvurusu içindir. 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasası'nın 15. bölümü (d),Ne Zaman Emekli Olurumtescil ettirenlerin (borsaya kote şirketler) yıllık raporu gibi gerekli raporların doldurulması ile ilgilidir.

Sıradaki
8-K
SEC Formu 15
SEC Formu S-2
SEC Formu 8-K12G3
'SEC Form 8-K15D5' AŞAĞI AŞAĞI
Form 8-K15D5 genel olarak, yatırımcılar veya güvenlik sahipleri için önemli olan ve daha önce tescil ettiren tarafından rapor edilmemiş olan önemli olayların veya kurumsal değişikliklerin ortaya çıkmasını bildirmek için kullanılan "mevcut rapor" dur. Form 10-Q veya 10-K'den daha güncel bilgiler sağlar.

Form 8-K, yatırımcılara bilinçli kararlar verebilmeleri için güncel bilgileri sağlar.
8-K Formunda açıklanması gereken bilgi türleri genellikle “maddi” olarak kabul edilir. Bu, genel olarak, makul bir yatırımcının bir yatırım kararı vermede önemli olan bilgileri dikkate alacağı yönünde büyük Ne Zaman Emekli Olurumbir olasılık olduğu anlamına gelir.

Şirketler, bir açıklamayı tetikleyen önemli kurumsal etkinlikler gerçekleştiğinde, yıl boyunca genellikle 8-Ks bir dizi sağlar. Şirketler bir sonraki periyodik rapora kadar beklemek yerine derhal 8-K'lar yazmalılar, örneğin üç aylık rapor (Form 10-Q'da) veya yıllık rapor (10-K Formunda). Şirketler, tetikleme etkinliğinin dört iş günü içinde ve hatta bazı durumlarda daha önce 8-K açıklamaları yapmalıdır.

Form 8-K15D5 Kullanılarak Yapılan Açıklamalar
Maddi Kesin Anlaşmaya Giriş:  Bu kalemler, olağan iş akışında yapılmayan belirli maddi sözleşmelerin veya bu anlaşmalarda yapılan önemli değişikliklerin açıklanmasını gerektirir. Örneğin, bir şirket bir banka ile beş yıllık bir kredi alırsa veya uzun vadeli bir kira sözleşmesi imzalarsa ve kredi veya finansal kiralama şirket için önemliyse, anlaşma burada bildirilmelidir. Ancak bir perakendecinin zaten bir mağazalar zinciri var ve bir tane daha kira sözleşmesi imzalarsa, yeni kira genellikle işin normal seyri içinde olacak ve burada rapor edilmeyecekti.
Bir Materyal Nitelikli Anlaşmanın Sona Ermesi:  Bu gereklilik uyarınca, bir şirket genellikle bir materyal sözleşmesinin feshini açıklamalıdır. Anlaşma şartlarına uygun olarak sona eriyorsa, bu fesih Form 8-K'de Ne Zaman Emekli Olurumrapor edilmeye ihtiyaç duymayacaktır. Örneğin, bir widget şirketi yaptıysa.
İflas veya Alıcılık:  Bir şirket bir iflas veya alacak mahkemesi dosyalama konusu olursa, bu açıklanmalıdır. Gelecek 8-Ks, şirketin yeniden örgütlenme planını (Bölüm 11'de) veya tasfiyeyi (Bölüm 7'de) ve mahkemenin planı onaylamasını belirtebilir. Yatırımcılar, şirketin ortak stokunun iptal edilip edilmeyeceğine ve şirketin iflastan çıkmayı beklediğine dair bilgi için yeniden düzenleme planına bakmalıdır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Auto Industry ETF' nedir