Plaj Planı' nedir?



Bir plaj planı, rüzgar fırtınası ve dolu dolu kayıplarına yüksek maruz kalan kıyı mülk sahipleri için mülkiyet sigortasıdır . Bir plaj planı, normal bir ev sahibi sigorta poliçesinin sahip olmadığı ve ayrı bir Ne Zaman Emekli Olurumindirilemeyeceği zararları karşılamak için tasarlanmıştır . Dahası, 5.000 $ gibi bir dolar tutarı düşülmek yerine, plaj planları evin sigortalı değerine göre indirilebilen bir yüzdeye sahiptir .

Sıradaki
Ticari Hatlar Sigortası
Kişisel Hatlar Sigortası
Sigorta Kapsamı Alanı
'Plaj Planı' AŞAĞI AŞAĞI
Eviniz 250.000 ABD Doları değerindeyse ve plaj planınız indirilemeyen yüzde 5 ise, sigorta poliçeniz herhangi bir ödeme yapmadan önce 12.500 dolar ödersiniz. Bu yüksek kesintiler olmadan, sigorta şirketleri hiç bir şekilde plaj planları sunmayı göze alamazdı. Rüzgar hasarı kayıpları, büyük hasarlara neden olduklarından ve aynı anda çok sayıda sigortalıyı etkilediğinden sigortacılar için çok pahalı olabilir.

Plaj planları gereklidir çünkü temel ev sahibi sigortası genellikle Florida, Louisiana, Texas, Kuzey Carolina, Güney Carolina ve diğerleri gibi fırtınaya yatkın eyaletlerde rüzgar hasarı kapsamını sınırlar. Yüksek rüzgarlar komşunuzun veranda mobilyalarını arka camdan geçirirken ya da çatınızı sökünce, Ne Zaman Emekli Olurumrüzgar sörfü sigortasına ihtiyacınız varsa

Plaj Planı Örneği
Plaj planının bir örneği North Carolina'nın Sahil Mülkiyeti Sigorta Havuzu adı verilen sahil planıdır. Devlet hükümeti, 1969'da bu konut sigortası pazarını kıyı konutları ve ticari mülk sahipleri için emlak sigortası piyasasında bir boşluğu doldurmak için yarattı . Devlet plaj planını düzenler, ancak sigortacı değildir. North Carolina sigorta şirketlerinin kar amacı gütmeyen derneğine ait sigorta şirketleri, Kuzey Carolina Ortak Girişim Derneği adını, plaj planı kapsamında politikalar yazıyor.

Kıyı Mülkiyet Sigortası Havuzu, Kuzey Carolina'nın 18 uygun kıyı bölgesinde yer alan mülklere karşı sigortalanabilir bir ilgisi olan herhangi bir kişiye ticari, ev sahibi ve konut rüzgar sörfü kapsama alanı ve ev sahibi kapsama alanı sunar. Kıyı Mülkiyet Sigortası Havuzu aynı zamanda plaj alanı olarak tanımlanan daha sınırlı bir alanda (Dış Bankalar olarak bilinen alan dahil, iç su yolunun kuzey ve güneybatısından oluşan) daha sınırlı bir alanda ticari yangın ve konut yangını da sunmaktadır.

Sigortacıların normal sigorta pazarında rüzgâr ve sefalet temin edemeyen mülk sahipleri, sigorta şirketlerinin riskleri çok fazla gördükleri için Sahil Mülkiyeti Sigorta Havuzu aracılığıyla sigorta satın alabilirler. Tesiste fiili nakit değeri içerikleri kapsama, fırtına sigortası ve dolu fırtınası sigortası. Konut sigortası sahipleri, plaj planı üzerinden 750.000 $ 'a kadar yatırım yapılabilir.

Kıyı Mülkiyet Sigortası Havuzunda sunulan Ne Zaman Emekli Olurumsigorta ürünleri:

Konut Ateşi (Sadece Plaj Bölgeleri)
Ticari Yangın (Sadece Plaj Bölgeleri)
Ev Sahibi (Sahil ve Kıyı Bölgeleri)
Konut Rüzgarı ve Dolu (Sahil ve Kıyı Bölgeleri)
Ev Sahipliği Rüzgarı ve Dolu (Plaj ve Kıyı Bölgeleri)
Ticari Rüzgar Sörfü ve Dolu (Plaj ve Kıyı Bölgeleri)
Suç (Sadece Plaj Bölgeleri)
Plaj planları olan diğer eyaletler arasında Mississippi, Güney Carolina, Teksas ve diğer Doğu ve Körfez Kıyısı ülkeleri bulunmaktadır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Auto Industry ETF' nedir