Ortaklık Bankası' nedir



Bir iştirak bankası, genellikle üyelik yoluyla, takas merkezi , elektronik ödeme ağı veya Visa veya MasterCard gibi bir banka kartı ağı gibi bölgesel veya ulusal bir organizasyona bağlı bir bankadır. Genellikle, sahip olunan paylar veya ödenen ücretlerle ilişkilendirilen bölgeselNe Zaman Emekli Olurumve ulusal derneklerde farklı üyelik sınıfları vardır.

"Ortak banka" terimi, her bir bankanın coğrafi erişiminin sınırlı olduğu durumlarda, birbirlerinin müşterilerini coğrafi veya ulusal hatlar arasında barındıran bankaları tanımlamak için de kullanılır. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki küçük bir eyalet bankasının, Londra'da bir banka ile, oralarda seyahat eden bir müşteriyi barındırabilmesi için bir iştirak ilişkisi olabilir.

Takas Evleri
Takas evleri, menkul kıymet ödemeleri ve kurumsal ödemeler de dahil olmak üzere, çeklerin ve diğer ödemelerin temizlenmesini kolaylaştırmak için kullanılan bankacılık dernekleridir. ABD'de, büyük takas evleri arasında, bordro, satıcı ödemesi ve doğrudan mevduatlar gibi çoğu borç ve kredi işlemlerini işleyen Otomatik Takas Odası (ACH) bulunmaktadır. ACH ayrıca tüketicilerin faturalarını ödemek için kullandıkları otomatik ödeme transferlerinin çoğunu da işler. Satın alma noktası dönüştürme dönüşümü de ACH ile gerçekleştirilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde çoğu bankacılık işlemleri ACH tarafından ele alınmaktadır.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki diğer takas evleri arasında büyük transferler için kullanılan Takas Merkezi Bankalararası Ödeme Sistemi ve Federal Rezerv Bankası tarafından işletilen Fedwire bulunmaktadır. Elektronik Ödemeler Ağı, Clearing House PaymentsCo. tarafından işletilen ACH'nin özel sektör üyesidir.

Banka Kartı Ağları
Çoğu banka, müşterilerine banka ve Ne Zaman Emekli Olurumkredi kartı hizmetleri sunmalarını sağlayan banka kartı ağları ile ilişkilidir. Birçok banka bankamatik kartı Visa veya MasterCard banka kartı ağında çalışır, ABD'deki en büyük iki banka diğer bankalardaki farklı banka kartı ağlarıyla ilişkilendirilebilir, ancak en büyük banka kartı ağları müşterilerin ATM'de banka ve kredi kartlarını kullanmalarına izin verir Dünya çapında s ve satış noktası terminalleri.

Bankacılık Dernekleri
Pek çok banka, lobi faaliyetleri aracılığıyla toplumun çıkarlarını korumaya, toplumda sosyal yardım ve tüketici eğitimini gerçekleştirmelerine, endüstri standartlarını ve en iyi uygulamaları oluşturup sürdürmelerine, üye kurumlarda çalışanlara mesleki gelişim sunmalarına ve finansal ürün ve hizmetleri dağıtmalarına olanak sağlayan bölgesel veya ulusal banka derneklerine aittir. . Bankacılık dernekleri ticaret dernekleri olarak kabul edilmektedir. ABD'deki en büyük bankacılık derneği Amerikan Bankacılar Birliği'dir , ancak diğer bankacılık kurumları arasında Ulusal Bankacılar Birliği, Amerika Bağımsız Topluluk Bankacıları ve Tüketici Ne Zaman Emekli OlurumBankacıları Birliği bulunmaktadır .


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Auto Industry ETF' nedir