Miktar Talep Edildi' nedir?



İstenen miktar, belirli bir zamanda talep edilen toplam mal veya hizmet miktarını tanımlamak için ekonomide kullanılan bir terimdir. Piyasanın dengede olup olmadığına bakılmaksızın, piyasadaki bir mal veya hizmetin fiyatına bağlıdır. Talep edilen miktarın fiyata göre değişme derecesine talep Ne Zaman Emekli Olurum esnekliği denir .

Fiyat dışı faktörlerin denklemden çıkarıldığı varsayıldığında, daha yüksek bir fiyat talep edilen daha düşük bir miktarla sonuçlanır ve bunun tersi de doğrudur: Daha düşük bir fiyat talep edilen miktarı arttırır. Bu nedenle, talep edilen miktar , fiyat ve talebin ters olarak ilişkili olduğunu belirten talep kanunu ile doğrudan ilgilidir.

Sıradaki
Verilen Miktar
Talebin Fiyat Esnekliği
Talep Takvimi
Talepte Değişiklik
'Talep Edilen Miktar' BREAKING
Talep Edilen Miktar Örneği
Örneğin, 5 dolarlık bir fiyatla, sosisli köpekler için talep edilen miktar ikidir. Standart bir talep eğrisi kullanılarak, talep edilen miktar Y ekseni üzerindeki sıcak köpeklerin fiyatı ve X eksenindeki sıcak köpeklerin miktarı ile aşağı doğru eğimli hat üzerinde bir nokta olarak tasvir edilir. Bu, fiyat azaldıkça talep edilen miktarın arttığını gösterir.

Talep edilen miktardaki herhangi bir değişim ya da hareket, talep eğrisi boyunca noktanın bir hareketi olarak tanımlanır ve talep eğrisinin kendisinde bir değişiklik değildir. Talep eğrisi etkili bir şekilde statik kalır. Dolayısıyla, satıcılar bir hot dog fiyatını 6 $ 'a çıkarmaya karar verirse, talep edilen miktar talep eğrisini ikiden bire çıkarır. Bununla birlikte, bir sicak köpeğin fiyatı 4 dolara düşerse, talep edilen miktar talep eğrisinden aşağı doğru hareket eder ve ikiden üçe çıkar. 4 dolarlık bir fiyat noktasında, müşteriler üç sosisli sandviç Ne Zaman Emekli Olurum tüketmek ister.

Talep eğrisindeki bir kayma sadece uzun vadede gerçekleşir ve dengede bir değişim olarak gelir. Tüketici davranışındaki tam değişiklikler normalde bu tür bir kaymaya neden olur. Örneğin, çevreye duyarlı tüketiciler gazlı araçlardan elektrikli arabalara geçerse, geleneksel otomobiller için talep eğrisi doğal olarak değişir.

Talebin fiyat esnekliği
Belirli bir fiyat seviyesinde talep edilen bir mal veya hizmetin miktarı fiyat esnekliğinden etkilenir. Yüksek esneklikli bir mal veya hizmet, talep edilen miktarın farklı fiyat noktalarında geniş ölçüde değiştiği anlamına gelir. Tersine, esnek olmayan bir mal veya hizmet, değişen fiyat noktalarında nispeten durağan kalan talep edilen miktardır. Elastik olmayan iyi bir örnek insülindir. Ne Zaman Emekli Olurum Fiyat noktasından bağımsız olarak, insüline ihtiyaç duyanlar aynı miktarda talep ederler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Auto Industry ETF' nedir