Menkul Kıymet Kredisi Nedir?



Menkul kıymet ödünç verme, bir yatırımcıya veya firmaya hisse senedi, türev veya başka bir güvenlik sağlamaktır. Menkul kıymet kredileri, borçlunun nakit, güvenlik veya bir kredi mektubu gibi teminat koymasını gerektirir.Ne Zaman Emekli Olurum Bir teminat verildiğinde, mülkiyet ve mülkiyet de borçluya devredilir.

Sıradaki
Borçlanma Bankası
Stok Kredisi Ücreti
Teminat Değeri
'Menkul Değerlerin Ödünç Verilmesi'
Menkul kıymet ödünç verme genellikle bireysel yatırımcılar değil, brokerler ve / veya satıcılar arasında yapılır . İşlemi tamamlamak için bir menkul kıymet ödünç verme anlaşması tamamlanmalıdır. Bu, süreyi, borç verenin ücretlerini ve teminatın niteliğini içeren kredinin şartlarını belirler.

Menkul Kıymet Ödünçlerinin Faydaları
Menkul kıymet ödünç verme, bir yatırımcının hemen satmak için menkul kıymetler ödünç aldığı kısa satış için önemlidir . Borçlu, güvenliği satarak ve daha sonra daha düşük bir fiyatla satın alarak kar elde etmeyi umuyor. Mülkiyet sahipliği geçici olarak borçluya devredildiği için, borçlu borç verene herhangi bir temettü ödemekle yükümlüdür. Bu işlemlerde borç veren, üzerinde anlaşılan ücretler şeklinde tazmin edilir ve ayrıca işlemin sonunda iade edilen paraya da sahiptir. Bu, borç verenin bu ücretlerin alınması yoluyla getirilerini artırmasına izin verir. Borç veren, menkul kıymetleri kısarak kâr elde etme imkânından yararlanır.

Menkul kıymet ödünç verme, ayrıca, riskten korunma, arbitraj ve başarısızlık kaynaklı borçlanmaya da dahil olur. Tüm bu senaryolarda, menkul kıymet ödünç verenin yararı ya portföyünde halihazırda tutulan menkul kıymetlerde küçük bir getiri elde etmek ya da muhtemelen nakit-fonlama ihtiyaçlarını Ne Zaman Emekli Olurumkarşılamaktır.

Kısa Satış Anlamak
Bir kısa satış satış ve içerir buyback ödünç menkul kıymet. Amaç, menkul kıymetleri daha yüksek bir fiyattan satmak ve daha sonra daha düşük bir fiyata geri almaktır. Bu işlemler, menkul kıymet borçlanmanın menkul kıymetlerin fiyatının düşeceğine inandığı ve satış ve alış fiyatlarındaki farklılığa dayanarak kâr elde etmesine izin verdiği zaman ortaya çıkar. Borçlunun, kâra ait satış miktarından bağımsız olarak, kısa satıştan kazanması halinde, mutabakata varılan ücretler, sözleşme süresinin sona ermesinden sonra ödenecektir.

Haklar ve Temettüler
Bir kredi, kredi sözleşmesinin bir parçası olarak Ne Zaman Emekli Olurumtransfer edildiğinde, tüm haklar borçluya aktarılır. Buna oy hakları , temettü hakkı ve diğer dağıtımların hakları dahildir. Çoğu zaman, borçlu ödemeleri temettülere ve diğer getirilere borç verene geri gönderir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Auto Industry ETF' nedir