Hangi ülkenin en zengin toplam nüfusu vardır?



Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'ndan elde edilen verilere göre Katar, kişi başına düşen gelire dayalı olarak en Ne Zaman Emekli Olurum toplam nüfusa sahiptir.

Bir Ulusun Varlığını Belirlemek İçin Kişi Başına GSYİH Kullanımı
Geleneksel olarak, bir milletin zenginliğinin tanımlandığı iki yöntem vardır. Ekonomistler tarafından en çok tercih edilen yaklaşım, bir ülkenin ortalama ikametgâhının ne kadar zengin olduğunu dikkate alır. Bu kişi başına düşen  gayri safi yurtiçi hasıla (kişi başına GSYİH) olan kişi başına düşen gelir veri noktasını temsil etmektedir . Uluslar arası bilgileri standardize etmek için kişi başına düşen GSYİH , mevcut uluslararası dolar cinsinden bir satın alma gücü paritesine (PPP) dayanmaktadır. PPP, nispi yaşam maliyetini ve ülkelerin enflasyon oranlarını dikkate almaktadır.

Bu kritere dayanarak, dünyanın en zengin ülkesi, IMF'ye göre 2018'de kişi başına düşen GSYİH (PPP) $ 128,702 olan Katar'dır.

Katar, Ocak 2018'e ait verilere dayanarak 2.69 milyonluk bir nüfusa sahip olmakla birlikte, sadece yaklaşık 313.000 gerçek vatandaş var. Nüfusun geri kalanı göçmen işçilerden oluşmakta ve dünyadaki vatandaşlara en yüksek göçmen oranını temsil etmektedir. Katar, Al Thani ailesi tarafından yönetilen bir monarşi kalır.

Katar'ın Ekonomisi
Katar'ın ekonomisi ağır bir şekilde yağa bağımlı. ABD Enerji Bilgi İdaresi'ne (EIA) göre, Katar'ın doğal gaz ve petrol endüstrisi ülkenin GSYİH'sinin yarısından fazlasını üretiyor. Uluslararası sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatında dünya lideri olan ülke, 25,244 milyar varili kanıtlanmış petrol rezervine sahiptir. İran Körfezi Emirliği, ekonomisini çeşitlendirmek, inşaat sektörüne yatırım yapmak ve finans ve turizm sektörlerini geliştirmek için bastırıyor. Bu Ne Zaman Emekli Olurum destekleyen Katar, dokuz stadyum, yeni bir metro ve raylı sistem, yeni yollar inşa ediyor ve FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmadan önce 200.000 kişiye bir şehir kuruyor.

Katar ülkesi de sıklıkla egemen servet fonu aracılığıyla, tüm dünyada varlıklarını satın almak için servetini kullandı 2022 yılında ulus meydana gelen turnuvasıyla, FIFA Dünya Kupası'nı verildi ilk Ortadoğu ülkesidir Katar Yatırım Otoritesi (QIA). Devralmalar, Fransa'daki Paris Saint-Germain futbol takımını ve İngiltere'deki Harrods mağazasını içeriyor

Zenginliği Ölçmenin başka bir yolu
Bir milletin servetini temsil etmenin diğer yöntemi, bir ülkenin ekonomisinin büyüklüğünü temsil eden toplam GSYİH'sini basitçe ölçer. Bu kritere dayanarak, Çin dünyanın en zengin ülkesi olarak ortaya çıkacaktı. Bununla birlikte, Çin'in dünyanın en büyük nüfusu olduğu göz önüne alındığında, kişi başına düşen servet rakamı önemli ölçüde etkilenmiştir. IMF'den kişi başına Ne Zaman Emekli Olurum GSYİH (PPP) rakamı Çin için Katar için 136.727 dolara kıyasla sadece 10,090 dolardı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Auto Industry ETF' nedir