Gidiş-Dönüş Ticareti' nedir?



Gidiş-dönüş ticareti, gözlemcinin güvenliği yüksek talep olduğuna inanmaya yönlendirmek amacıyla tekrar aynı güvenlik Ne Zaman Emekli Olurum ve zamanının hisselerinin satın alınması ve satılması uygulamasıdır .

Sıradaki
Fiyat Swap Türev
Agresif Muhasebe
Fasit
Kurumsal Yatırımcı
'Gidiş-Dönüş Ticareti' AŞAĞI
Gidiş-dönüş ticareti, gelirin veya kazancın artışının yaşandığı güvenliğinin arkasında şirket olmadan, yüksek hacimli bir ticaretin ortaya çıkması için bir girişimdir. Bu tür işlemler çeşitli yollarla gerçekleştirilebilir, ancak genellikle aynı işlem gününde tek bir satıcı tarafından satılan ve satın alınan tek bir tüccar veya iki şirket kendi aralarında menkul kıymet alıp satarak tamamlanır. Bu uygulama aynı zamanda çalkalama veya yıkama işlemleri olarak bilinir  .

Gidiş-dönüş ticareti, değeri artırmak için aldatıcı bir yöntem olarak görünebilirken, bir yatırımcının veya kurumun bu şekilde işlemleri tamamlayabilmesinin meşru sebepleri vardır. Model günü tüccarları genellikle aynı günde birçok işlemi gerçekleştirir. Her ne kadar asgari standartlara sahip olsalar da, bu tür işlemleri tamamlamadan önce en az 25.000 dolarlık bir hesap özsermayesi bulundurmak gibi pratik yapmaları gerekir.

Kabul edilebilir gidiş-dönüş ticaret başka örneğidir Ne Zaman Emekli Olurum gelecekte aynı fiyata aynı miktarda yeniden satın kabul ederken kurumlar başka bir birey veya kuruma menkul satacak ticaret. Ticari bankalar ve türev ürünler bu tür ticareti düzenli olarak uygularlar.

Haberlerde Gidiş-Dönüş Ticareti
Enron'un en ünlü örneklerinden biri 2001 yılında Enron'un çöküşüdür. En yüksek değerdeki hisse senetleri nakit veya senet karşılığında özel bilanço dışı özel amaçlı taşıtlara taşınarak Enron; Varlıklarını bilançolarında korurken kar elde etmeye devam ettikleri görülüyor. Bu transferler Enron'un stokları tarafından desteklendi ve bu da yanılsamayı, çökmeyi bekleyen kartların gerçek bir ev haline getirdi. Ve çöküşü yaptı. Diğer kötü ve aldatıcı defter tutma uygulamalarına ek olarak, Enron Wall Street'i ve halkı, şirketin suya neredeyse hiç uymuyorken hala dünyanın en büyük ve en kârlı en güvenli kurumlarından biri olduğuna inanmayı başardı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) faaliyetleri hakkında bir soruşturma açıldı ve birkaç kişi gözaltına alındı ve hapsedildi. Enron'un defter tutma işlemlerini gerçekleştiren muhasebe firması da aldatmaya katılımları nedeniyle devam etti. Şirket, yönetim kurulu üyelerini ve üst düzey Enron çalışanlarını etkileyecek olan evrakları parçalayarak adaletin engellenmesinden suçlu bulundu.

Enron'un iflası bir defasında en büyük rekor olsa da, o zamandan beri Lehman Brothers ve Washington Mutual gibi şirketlere Ne Zaman Emekli Olurum kez geçilmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Auto Industry ETF' nedir