Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu - UNCITRAL' TANIM



Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu (UNCITRAL) 1966 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kurulmuştur . Uluslararası ticaret hukuku alanında BM sisteminin temel yasal organıdır. Ne Zaman Emekli OlurumUNCITRAL, uluslararası iş dünyasında kuralların modernizasyonu ve uyumlaştırılması olarak işlevini açıklar.

Sıradaki
İdari Hukuk
Yasal Para
Bir Fiyat Yasası
Mavi Gökyüzü Kanunları
'Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu - UNCITRAL'
Küresel ticaret 1960'larda önemli ölçüde genişlemeye başladıkça, ulusal hükümetler, o zamana kadar büyük ölçüde uluslararası ticareti yöneten çeşitli ulusal ve bölgesel düzenlemelerin yerini alacak şekilde uyumlaştırılmış bir dizi küresel standarta ihtiyaç olduğunu fark ettiler. Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu'nun (UNCITRAL) 1966 yılında kurulduğu bu talebe yanıt olarak geldi. UNICTRAL, bu misyonda başarılı olduğunu iddia ederek, "bugünün ticari düzenlemelerini etkileyen uluslararası hukuk kuralları ve anlaşmalarının karmaşık ağının çoğunun olduğunu" belirtti. UNCITRAL tarafından düzenlenen uzun ve ayrıntılı istişareler ve görüşmeler yoluyla ulaşıldı ".

Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonunun Amacı
Uluslararası ticaretin katılımcılarına küresel faydaları olduğu ve küresel çapta artan ekonomik karşılıklı bağımlılığı kabul ettiği gerekçesiyle UNCITRAL, uluslararası ticaret hukukunun ilerleyen uyumlaştırılması ve modernleştirilmesi yoluyla küresel ticareti genişletmeye ve kolaylaştırmaya yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Ticaret hukuku göze çarpan alanlar arasında, uyuşmazlık çözümü, uluslararası sözleşme uygulamaları, ulaştırma, iflas, elektronik ticaret, uluslararası ödemeler, teminatlı işlemler, mal alım ve satımı yer almaktadır. Ne Zaman Emekli OlurumUNCITRAL, bu tür ticari işlemlerde modern, adil ve uyumlu kurallar oluşturmayı amaçlamaktadır. Çalışması dünya çapında kabul edilebilir olan sözleşmeler, model yasalar ve kurallar içerir; yasal ve yasal rehberler ve pratik öneriler; içtihat hukuku ve tekdüze ticari hukukun yürürlüğe konmasıyla ilgili güncel bilgiler; hukuk reformu projelerinde teknik yardım; ve tekdüze ticaret hukuku üzerine bölgesel ve ulusal seminerler.

UNCITRAL üyeliği BM Genel Kurulu tarafından belirlenir. Orijinal üyelik, BM’nin 29 üye ülkesinden oluşuyordu; Bu 1973 yılında 36'ya genişletildi ve daha sonra 2002'de tekrar 60 devlete genişletildi. Devletler çeşitli yasal gelenekleri ve ekonomik gelişme seviyelerini temsil eder. Üye devletler küresel olarak temsili olarak seçilmişlerdir ve bu yüzden 60 eyalet, 14 Afrika devletini, 14 Asya devletini, 8 Doğu Avrupa devletini, 10 Latin Amerika ve Karayip devletini ve 14 Batı Avrupa ve diğer devleti içermektedir. BM Genel Kurulu altı yıl için üyeleri seçiyor;Ne Zaman Emekli OlurumHer üç yılda üye sayısının yarısı sona erer. Bu şekilde hiçbir ülke ya da blok egemen olmamalıdır.

UNCITRAL'in görev süresinin bir parçası da, hem BM içinde hem de dışında uluslararası ticarette aktif olan diğer kurumların çalışmalarını koordine etmek, işbirliğini, tutarlılığı ve verimliliği artırmak ve çoğaltmayı önlemek.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Auto Industry ETF' nedir